Skip to content

Info

Sauna Day on tapahtuma, joka avaa saunat kaikille ja lämmittää niin kehot kuin mielet. Maailma on täynnä saunoja, jotka ovat usein käyttämättä ja joita juuri kukaan ei pääse näkemään. Entä jos muutettaisiin tilanne yhden päivän ajaksi ja kutsuttaisiin tutut ja tuntemattomat kylään?

Onko sinulla kotonasi, työpaikallasi tai muualla sauna, jonne haluaisit kutsua vieraita? Tykkäätkö saunomisesta ja uusiin ihmisiin tutustumisesta? Haluaisitko hyviin löylyihin? Jos vastasit kyllä ainakin yhteen kysymykseen, Sauna Day on juuri sinua varten!

Tapahtuma sai alkunsa Helsingistä, jossa järjestettiin ensimmäinen Helsinki Sauna Day 12.3.2016. Tapahtumaan lähti heti mukaan yli 50 saunaa: niin kotisaunoja, rantasaunoja, hotelleja, telttasaunoja, trailerisaunoja, julkisia saunoja, yhdistysten saunoja ja jopa saunasimulaattori. Jotkut viettivät päivää puolestaan yhdessä kaverien kanssa kotona saunoen. Mitään rajoituksia saunojen osallistumiselle ei ollut, kunhan saunominen oli ilmaista kaikille.

Helsinki Sauna Day saavutti heti suurta suosiota, ja niinpä se järjestettiin sen jälkeen joka kevät (ja yhtenä vuonna myös syksyllä) vuoteen 2019 asti. Vaikka tapahtuma nimensä mukaisesti painottui Helsinkiin, kiinnostuttiin siitä laajasti, ja tapahtumaan on otettu osaa Saksaa, Kaliforniaa ja Malesiaa myöten. Niinpä ajattelimme tehdä tapahtumasta vuonna 2020 ei vain koko Helsingin tai Suomen, vaan koko maailmanlaajuisen tapahtuman!

Ensimmäistä (virallisesti) kansainvälistä Sauna Daytä vietetään Lauantaina 14.3.2020. Tervetuloa mukaan kaikki yhdessä saunomisen ystävät!

Jaakko Blomberg

jaakko@helsinkiurbanart.com

+358 44 5478354